Вежди Рашидов: Искам си стария Борисов, с който побеждавахме

„Аз не бях съгласен да гласувам за това правителство. Борисов ме извика и ми каза, че трябва да давам пример. Това е общо решение преди всичко“. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов“ бившият депутат и министър Вежди Рашидов.

„Има едно нещо, което леко се пропуска – партията, в която бях 20 години, мина в една позиция на опозиция, но тя постла килима за тази власт“, сподели той.

„Това не е онзи Бойко Борисов, с когото тръгнах, това е друг. Да е жив и здрав. С всички компромиси не съм съгласен. Вече нищо не искам да му кажа. Искам да се върне старият Борисов, с който побеждавахме“, каза още Рашидов. „28 години съм в политиката – да ме свалят от политбюро и от комисии, но да стоя сред килъри (тези които разобличават) – няма да стане“, добави той.

Рашидов коментира, че от самото начало се е съмнявал във възможностите на управляващите.

„Година и половина е много време от живота на човек – година и половина нещо да се случи? За година и половина поне един кол да бяха побили“, заяви бившият председател на парламента. „ГЕРБ направи много и няма кой да го скрие това. Не всички мразят сглобката, но защо една печеливша партия се съгласи на това. Когато бях кандидат от Пловдив обикалях много в махали, в села и от 17 общини спечели ГЕРБ 14. Какво стана 3 месеца по-късно – само 4 общини“, допълни той.

„Путин да си носи отговорността за война която направи – тя не е наша война. Трябва да водим национално-отговорна политика, а ние се занимаваме с всичко навън, а у нас нещата стоят. За история и култура няма пари – никой не знае кой е бил министър-председател по времето на Моцарт или Пикасо, нали. Времето носи друга памет, трябва да си подкрепяме културата. Сегашният министър е много читав“, коментира Рашидов, който бе и министър на културата.

Той обясни, че ДПС е „постоянна партия, имат много добър почетен председател – рядък водач, който има права да управлява до конгреса“.