Валентин Попов: МВР само за глобалното затопляне още не сме виновни

МВР е под прицел от много време насам, доста често. Май само за глобалното затопляне още не са ни обвинили. Това заяви пред БНТ Валентин Попов – председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР по повод критиките към силовите структури заради реакцията при протеста срещу БФС.

„Може би трябваше вече да сме свикнали, но с това не се свиква. Ние сме вечният заподозрян, вечният виновен, каквото и да става в държавата“, категоричен е Попов.

„По-лошото в такива ситуации е избързването да се посочи виновният, което е вредно, контрапродуктивно. Според нас колегите си свършиха перфектно работата в тази наистина крайно неприятна вечер. Оттук нататък, ако по време на тези действия на колегите е имало превишаване на правомощия, има законово установен ред да се провери това ли или не. Политици обаче не са тези, които правят проверката“, каза Попов.

Той коментира и обвиненията за полицейско насилие миналия четвъртък по време на протеста срещу БФС.

„Над 30 са пострадалите полицаи, а пострадалите граждани под 30. Ако полицията беше употребила наистина насилие, съотношението нямаше да е такова“, смята председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.