БСП застава зад Ваня Григорова за кмет, „Левицата“ влиза в коалицията

БСП и „Левицата“ влизат в широка коалиция за местните избори в столицата, а Ваня Григорова е изборът им за кандидат за кмет на София.

„За местните избори вървим към широка местна коалиция“, каза Иван Такова и посочи, че на 2 септември имат градска конференция, на която всичко това следва да бъде съгласувано, но обяви, че Ваня Григорова е получила подкрепата на 24 районни конференции на БСП в София, както и местната коалиция е получила същата подкрепа. Той добави, че в местната коалиция ще участват над 10 партии и коалиции.

Таков съобщи, че срещата с министъра на вътрешните работи е била конструктивна и са получили уверение от него и екипа му, че ще има достатъчно засилено полицейско присъствие и няма да се позволяват повече провокации на Паметника на Съветската армия и вандалски действия.

От своя страна Костадин Паскалев каза, че проблемът с паметника е поставен от ръководството на Столична община, за да не се коментират политическите проблеми с управлението на столицата. „Надявам се, че ще бъде проведена по същество една кампания за местните избори, която да постави в центъра на вниманието на политическите субекти основните проблеми, които касаят живота на гражданите“, допълни той.

Previous post Потребителски екшън: „Била“ взе за заложници клиенти, заключи магазина
Next post Адът в Гърция: Пепел като сняг се сипе над страната