Борисов срещу Петков: Не пипайте МВР, спортният министър и Боби Михайлов да си ходят

„Калин Стоянов не трябва да си подава оставката. Моментално да си подаде оставката спортният министър, който нагнетяваше напрежението. И Боби Михайлов. Заради един… да не нарека Борислав Михайлов с най-лошите думи, се проля кръв в София. И Васил Терзиев допусна това нещо“. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти искането на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за оставка на вътрешния министър.

„Най-интересното е, че в 19:30, когато София гори, получавам имейл, че Васил Терзиев ме кара на среща. Защо? Уплашихте се! Вместо да си гледа града, ми праща мейл“, каза още той.

Големият въпрос е не кой министър да си подаде оставката, а защо е токова важно това с петрола, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Как така заради тоя петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии – Възраждане, ИТН и БСП и това да е по-важно от правителството. „Лукойл“ е частна компания, пряко подчинена на Кремъл – това е безспорен факт. Че са правени нарушения, са правени, това е ясно. Добрев е във Вашингтон и ще разкаже. Големият въпрос е не кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важно това.

Ние подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри закони, каза още Борисов. Ние не сме партия, която осигурява кворум. И ние не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от правителството само заради петрола“, заяви Борисов.

Според него след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, а спортният министър.