Борисов: Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството

„И са измъкнати от джобовете на българите реални левове. Кой е виновен? Кой е крив? Който носи отговорност – да си отговаря, сигурно има вратички, сигурно има пукнатинки. Това беше политиката на България вече втора година, казвам го с огромно съжаление“, каза той относно скандалите около „Лукойл“, дерогацията и високите цени на горивата.

Знаят, че ви ограбват, късат си ризите, че ще падне правителството, ако се махне дерогацията и накрая излиза, че става въпрос за милиарди левове“, каза Бойко Борисов пред журналисти при посещението си на полигона „Ново село“, предаде репортер на „Фокус“.

„Дори звучи смешно – да падне правителството, че някой извън България да продължи да се възползва“, каза лидерът на ГЕРБ.

Още преди година и половина трябваше да спре да се ограбва българският народ във връзка с бензина и нафтата, допълни Борисов.

„И през цялото това време ни се обяснява как това не е вярно и, че това са политически закачки, а през това време бензинът и нафтата стигнаха 4 лева при дерогация на най-евтиния петрол. И сега какво се оказва – докато управлявахме ние половината петрол е бил руски, както е правилно уралски, а в същото време по време на война, санкции и анти-Путинови настроения преработката на руския петрол е стигнала до 100% и са реализирани огромни печалби“, обясни лидерът на ГЕРБ.