Борисов: Денков да си ходи, не шефът на МВР

Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Дулово. Той е там за среща с кметовете и общинските съветници от област Силистра.

Дойдох, за да поздравя нашите хора, които се бориха мъжки и честно на изборите, уточни Борисов.

„Разбрахме се с Кирил Петков да намери неутрален вътрешен министър, професионалист. От самия министър разбрахме, че е молен два дни да стане министър. Впоследствие разбрахме, че те ходят в министерството, кадруват, с една-единствена цел – да преследват свои цели“, коментира Борисов по повод исканата оставка на министъра Калин Стоянов заради размириците миналия четвъртък.

„Моля колегите от ПП, ако не са доволни от резултатите от изборите, ако искат да напълнят с калинки МВР… Ако трябваше да се поеме отговорност, трябваше да си отиде Денков. Аз смятам, че категорично не трябва да си ходи Стоянов“, беше коментърът на Борисов.

Отговарям само за ГЕРБ. Тук, в Дулово, нашите водиха истинска война с ДПС, как не ги е срам, възмути се той от инсинуациите по повод твърденията, че имало коалиция с ДПС.

„Няма да угаждаме на Кирил Петков, дай да сложим и другия му бодигард да стане министър… Сегашният беше бодигард и израстна до зам.-министър. Язък за бензина, който сте похарчили да дойдете до Дулово и да питате това“, обърна се той към медиите.

„От нас ПП няма да срещнат подкрепа нито за ДАНС, нито за МВР. Като изтъквам, че нито Тончев познавам, нито Калин Стоянов. Неистовото желание да се закопчаят службите и да се извършват незаконни арести, вече е опасно%, отсече лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие Борисов заяви, че е проявил мъдрост и търпение. Поканих Асен Василев, благодаря, че дойде веднага в кабинета ми, каза Борисов.

Работиха с Теменужка Петкова, даже и в момента са на среща с Деси Атанасова, Петкова, Пеевски, Данчо Цонев, добави Борисов.