Борислав Цеков: Не България, а Холандия е основен хъб за наркотрафика

Холандия ни слага вето за Шенген. Високомерно и абсолютно необосновано! Антиеевропейско! Поведението на тази държава, Холандия, по отношение на България носи рецидивите на своето противоречиво минало на колониална империя, която дължи своето днешно богатство не на някакви особени таланти на своя народ, а на вековния престъпен грабеж, с който са извличали, и все още продължават да извличат, ресурсите на Третия свят. България в пъти повече отговаря на изискванията за Шенген, отколкото Холандия. В пъти! Това коментира във „Фейсбук“ Борислав Цеков.

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за наркотрафика.

По данни на Европол в Европа ежегодно влиза кокаин на стойност почти 6 милиарда евро. Половината от това количество влиза през пристанище Ротердам в Холандия. Голяма част от синтетичните наркотици, които контрабандно се внасят в САЩ, са произведени в криминални лаборатории в южна Холандия.

Тази реалност и неспособността на холандската държава да се справи с организираната наркопрестъпност, стана причина холандската полицейска асоциация преди 4 години в свой доклад до правителството да предупреди, че Холандия се превръща в – цитирам: „наркодържава“.

Не България, а Холандия е основен европейски хъб за трафика на жени.

Не България, а Холандия в пристъп на доста, да го наречем екзотично разбиране за върховенство на закона, за морал и за права на човека, е узаконила проституцията и разрешава предлагането на женска плът по витрините и употребата на наркотици в кофишопове.

И тази държава има нахалството да казва „не“ на България за Шенген, в противовес на всички други държави-членки. Тази държава с пробити граници е в Шенген и твърди, че България не била готова за Шенген. Моля?!

Това вече не е просто политически въпрос или дипломатически въпрос. Това е въпрос на национално достойнство! И на европейски принципи. Затова България повече не трябва да мълчи и да се самообвинява. Няма място повече за фини дипломации, дълбокомислени усуквания и скудоумни чиновнически шикалкавения. България трябва да тропне по масата! Вето винаги и всякога, когато става дума за интерес, инициатива или назначение, към които се стреми Холандия. Аргументи винаги ще се намерят. „Българско вето“ трябва да стане нарицателно в ЕС, когато става дума за нещо, което иска Холандия.

Щом искат – България казва „не“ и ги спира.

Щом ни третират с високомерието на колоноални господари, трябва получат адекватен отговор. Защото нито една колония не се е освободила от колониалните си грабители с шикалкавене и дипломация. България, разбира се, не е ничия колония, но трябва категорично да пресече опитите на такива, като Холандия, да се подиграват с нас.

Ако имаме президент и правителство, още утре холандският посланик да бъде извикан и да му бъде връчена протестна нота, а българският в Хага – извикан в София за консултации. Ако имаме парламент, още утре да приеме остра декларация. И вето, вето и пак – вето за Холандия по всички азимути!

Става дума за нашето национално достойнство!

д-р Борислав Цеков, юрист