Бонев: Не ми е фикс идея да съм шеф на СОС, но съм подходящ

Няма да участваме в сглобка, „Спаси София“ ще излезе, ако има. Но не само че няма наченки за това в нашите партньори от ПП и ДБ, но ние стоим изключително здраво и никой от нашите 23 общински съветници в обединението няма никакво намерение да продължава модела на ГЕРБ в София, заяви Борис Бонев пред bTV.

По думите му той нямал фикс идея да бъде председател на СОС, но „скромно“ добави, че е подходящ за позицията, тъй като бил центрист.

„Г-н Лилков е човек, който безспорно е авторитет с много богат опит в общинския съвет, но смятам, че позицията председател изисква повече модерно мислене и енергия за справяне с проблемите. Този общински съвет има доста силно изразена дясна и лява част. Би било грешка начело да застане човек, който е твърде свързан с едната или другата част. Аз винаги съм се обявявал за центрист, говоря добре с всички и това би било добро предимство, за да се търси баланс при взимането на решения“, каза Бонев.

По думите му разговорите с останалите партии в общинския съвет вече са започнали, като не се е срещал единствено със съветниците на ГЕРБ.

„Това, което предлагаме не е позиции, постове, далавери и схеми. Предлагаме столичният общински съвет да работи по нов начин, в който идеите, предложенията и приоритети на всяка политическа сила да бъдат чути, ще седнем ще решим които се припокриват и ще ги направим. Има припокриване в програмите между 70-80% от всички“, каза Борис Бонев.

„Срещах се с БСП–София, не с г-жа Григорова. Тя по някаква причина отказа дори да се здрависва със своите бъдещи колеги. Тя може много да допринесе за работата и моят личен съвет е да се отнася по-колегиално с всички“, посочи председателят на „Спаси София“.

По думите му предстоят ревизии на различни дирекции и общински дружества, но чистки и реваншизъм няма да има.