Бой в Поморие заради чадър на плажа, французин е ранен

До ръкопашен бой стигнаха французин и българин на Южното Черноморие. Причината – място за хавлия на плажа в Поморие. Двамата мъже имали претенции към мястото, на което да легнат. Френският гражданин е освидетелстван от съдебен медик след схватката.

Съпругата на пострадалия – Людмила, обясни, че са били група от петима души, когато се настанили под чадър. Спасител обаче им казал, че той е негов. Отместили се настрани.

„След това мъжът се върна и започна да настоява по груб начин, говорейки на английски, да се отдръпнем, защото жена му искала да използва чадъра. Отговорихме, че сме на достатъчно разстояние и отказваме да се отместим”, разказа тя.

Людмила не може да си обясни физическия сблъсък, защото мъжът ѝ бил легнал. „Посегна да вземе телефона си, за да се обади на полицията и получи няколко удара в лицето, както и ритници в областта на корема и краката”, поясни още жената.

Пострадалият Джуди сподели, че вече се чувства по-добре, но има болки по лицето. „По никакъв начин не съм го предизвикал. Бял легнал по гръб, а той започна да ме удря по очите и по челюстта. След това ме ритна по корема”, допълни потърпевшият.

Людмила коментира, че никой не се притекъл на помощ, въпреки многото възмутени около тях. „Този човек предходния ден е бил агресивен към друга група. Две свидетелки дойдоха, за да дадат доброволно показания”, заяви тя, цитира Нова тв.

Оттук нататък пострадалите ще предявят граждански иск, информирали са и френското посолство в страната ни. От полицията обясниха, че техен екип е дошъл на място след инцидента. И двете страни, участвали в конфликта, са разпитани.

Previous post Йорданова: Тази жестокост повдига въпроса доколко можем да спрем подобни ситуации
Next post Касапинът Георги е бягал от полицията, задържан е на входа на Стара Загора