Бойко Борисов: Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни! По-силни сме!

„Аматьори. С “ГЕНЕРАЛна промяна” спечелих кметските избори още през 2005 година. Днес, 17 години по-късно, стартира поредната предизборна кампания след провала на ПАРТИЯТА на ПОСРЕДНИЦИТЕ!“. Това написа на страницата си в социалната мрежа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той продължи още: „Гониха ни, изчегъртваха ни, арестуваха ни! Издържахме!

Държавата обаче е ограбена и затънала в хаос! Ние имаме решения за кризите! Защото сме ГЕРБ – СДС и сме по-силни от хаоса!“

„Ние имахме най-доброто председателство в ЕС. Издействахме си влизането в чакалнята на Еврозоната и приемането ни в Европейския банков съюз“. Това заяви пък по-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на откриване на предизборната кампания на партията. „Не е важно кой вдига пенсиите. Важно е кой ги плаща“, заключи Борисов.

„При Бойко нафтата беше 2 лв., бензинът беше 2,20 лв. – при вас е 3,70 лв. Ето ви 12-те години, за които говорят пиарите им. Няма сфера, където нещо да се е подобрило, всичко е разрушено“, каза още той.

„Лозунгът, когато бях кандидат за кмет на София беше „Генерална промяна“. Те и това изкопираха, не можаха нищо да измислят. Вместо да надградят промяната, те унищожиха всичко направено. Една къщичка за птички не направиха, една велоалея, нищо не направиха“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Eдин лев на литър компенсация за горивата предложи Борисов.

„Виждате, откакто Киро и Асен ги няма, горивата започнаха да падат надолу. Те ви обираха“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че държавата в момента е счупена и окрадена.

„Излишък има, защото не са направили никакви плащания“, каза той.

Борисов жегна Петков по линия на роднините му. „Аз съм си говорил с моите експерти и викам представяш ли си ни в един кабинет с Кирил, Лорер и Асен? С баща му, баба му, леля му. Те ще ни покварят и не бива да ги пускаме. 50-60 съветника си назначи. Това са стотици хиляди на месец.“, заключи лидерът на ГЕРБ.

„Истински се надявам, че сте осъзнали. Никой от нас не се е родил премиер, министър или депутат. Животът и съдбата са ни го поднесли. Реално, държавата успя в тая криза. Държавата се крепи на кметовете и общинските съвети. Това е последното останало здраво и затова съществува. Не го казвам само за нашите кметове. Тук-таме има и от другите. За местните избори не трябва да допускаме това, което се случи на държавата, да се случи и на общините“, допълни той.

Борисов изтъкна, че винаги е уважавал кметовете.

„И в Перник като отида, кметът ме чака на площада с кафе и благодари, че не ги делим. Дадохме пари за църкви и джамии. Джамията е паметник на културата и за нея дадохме пари да се ремонтира. Успех можем да имаме само с единство. Най-неудачния лозунг за НС е „Съединението прави силата“. Разделихме се на партии и се мразим както едно време се мразеха Левски и ЦСКА“, допълни той.