Благоевградски лекари отказват аутопсия на починалото дете от Стоб

В Александровска болница ще бъде извършена аутопсията на починалото при мистериозни обстоятелства 5 годишно момченце от кочериновското село Стоб, съобщава Струма ком от свои източници. Според нашата информация аутопсия са отказали да направят няколко местни болници, а и проверката, която се извършва в момента изисква абсолютно безпристрастно лекарско заключение за причината за смъртта на детето.

Явно е, че разследването търси лекарска грешка по трасето Рила – Благоевград. Припомняме, че момченцето е прегледано от д-р Владимир Пандев, който го е видял два пъти в нощта на неговата смърт.

Пандев твърди, че детето вторият път е било мъртво, въпреки заключението си обаче го е транспортирал до МБАЛ Благоевград, където местните лекари в СПО са извършили опити за „съживяване“ с около 40 минутна реанимация.

Д-р Пандев твърди, че го е докарал в Благоевград, защото детето било топло, местните лекари твърдят, че е било мъртво още в Рила. Къде е истината ще търси разследването. Факт е, че Медицински надзор днес влезе в МБАЛ Благоевград за проверка, проверка извършват и на работата на д-р Владимир Пандев.

Така че все още не е ясно каква е причината за смъртта на детето. Прегледът на Пандев установил, че 5-годишният Мирослав е с повръщане и разстройство, детето не било дехидратирано, било добре. Самият той нямал обяснение как и от какво е настъпила смъртта му.

Казва, че вторият път при посещението му детето било без дихателна и сърдечна дейност. Въпросът е защо тогава е доведено в Благоевград. Дали това не е бягство от отговорност и прехвърляне на отговорност от Рила към Благоевград. Случаят е с висок обществен интерес. Ще има ли виновни лекари за смъртта на 5 годишния Мирослав?!