Би Ти Ви изгони Жени Марчева заради нисък рейтинг

Една от знаковите журналистки на Би Ти Ви, водещата на съботното сутрешно предаване „Тази събота“, пада от екрана на медията. Засега не е ясно дали мястото на Жени Марчева ще бъде заето от външен човек или ще бъдат направени вътрешни рокади и на стола й ще седне някой от журналистите в телевизията.

Не е изключено Мария Цънцарова, която пък е водещ на „Тази неделя“, да поеме целия уикенд през сутринта. Една от причините за отстраняването на Марчева може и да е не особено високият рейтинг, който „Тази събота“ постигаше през миналия сезон, сравнен с резултатите на Цънцарова на следващия ден. Според източник на Lupa.bg, в деня, в който води Жени Марчева, дори БНТ1 има по-висок зрителски дял от Би Ти Ви. Това предупределило съдбата на журналистката.

Някои предполагат, че в Би Ти Ви ще бъде поканена Люба Пашова, която сама съобщи, че напуска БНТ, където водеше предаването „Извън играта“. Подобна рокада е малко вероятна, защото Пашова е възпитаник на НАТФИЗ и не се е изявявали като политически журналист, а подобни познания са необходими за водещ на „Тази събота“. Според непотвърдена засега информация, съществувало вариант съботния ден да бъде поверен на популярната репортерка Бесте Сабри и на колегата й Митьо Маринов. Не е ясно дали ще успеят да се справят обаче, предвид факта, че са твърде млади и неособено обиграни в препитването на „тежките“ политически гости.

В Би Ти Ви планирали сериозни програмни промени, както и промени на лицата на телевизията за подобряването на рейтинга, който през миналия сезон не бе особено устойчив.

Previous post Петромир Кънчев: Вчера изпратилите Трактора днес посрещат Черепа?
Next post Нашенец за българите, тръгнали към Гърция: Взимайте каймата от Кауфланда, а булката…