Биков: Този парламент ще е по-устойчив, отколкото изглежда

Този парламентът ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда, каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред bTV.

„Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени, включително и породени нови проблеми. Ако това правителство и мнозинство в НС успее да намери верния ритъм и решим политическата криза, ще можем да се занимаваме с наистина важните проблеми на хората, да нормализираме ситуацията“, добави той.

Биков поясни, че ГЕРБ правят доста компромиси и търпят негативи от това – „смисълът на политиката е да инвестираш политическия си капитал в решения. Смятам, че този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда.“

„Едва ли може да сме доволни за това, което сме направили за месец и половина, защото то нито е достатъчно, нито е фиксирано. В процес сме да намерим правилния ритъм на работа на тази нова конструкция на управление“, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Биков каза, че предпочита 24 май да бъде национален празник.

„Естествено, един празник не може да бъде наложен със сила, нито пък някой да бъде принуден да празнува нещо. Това е най-всенародният празник“, добави той.

По думите му, за да може културата да стане паритетна на образованието, трябват поне 200 млн. лв. над сегашния бюджет да бъдат дадени през 2024 г.