Аферата в Гърция: Сурогатна майка роди близнаци в клиниката на остров Крит

Сурогатна майка, която е свързана с предполагаемия кръг за осиновяване в Ханя, също роди тази сутрин в клиниката по акушерство и гинекология на болницата в Ханя. Според информация от ERT Ханя, сурогатната майка от грузински произход е родила близнаци, които ще останат в неонатологичното отделение, докато не бъде идентифицирана ДНК.

В момента в клиниката се намират общо четири здрави бебета от сурогатни майки, сътрудничили на Центъра за асистирана репродукция.

Според информацията има разговори между замесените, а властите разполагат и със свидетелства на хора, решили да говорят за случващото се там.

Припомняме, че след маратонски разпит бяха задържани 73-годишен лекар, собственик на отделение за асистирана репродукция, 44-годишен ембриолог от отделението, секретар на структурата, както и румънка, за която се твърди, че д. като „посредник“ при незаконни осиновявания и координира „веригата“ за приемане в страната на бедни жени, които след това са използвани като сурогатни майки.

На свобода при ограничителни условия бяха пуснати акушерка в отделението, биолог в отделението, служител в градска клиника и чужденец, за когото се твърди, че е действал и като „посредник“ при незаконните осиновявания.

Те са длъжни да се явяват в полицията веднъж месечно със забрана да напускат страната.