Алексей Петров е следен с дрон, поръчали го от чужбина?

Алексей Петров е бил следен с дрон и термокамери, преди да бъде убит. Ликвидиран е не с пушка, каквато версия масово се тиражира, а с късо автоматично оръжие. „Няма как бившата барета да бъде гръмната в храсталака с ловна пушка”, категоричен е пред Lupa.bg столичен криминалист.

Убиецът е бил добре оборудван и е изпълнил перфектно възложената му поръчка. Никога няма да разберем кой е, тъй като следите му са напълно заличени, смята нашият източник. Според него възможно е Петров да е обещал нещо на чуждо посолство, което да не е изпълнил. Бил е изпратен обучен килър да се справи с него. Най-вероятно стрелецът все още се намира в страната, тъй като дирите му не могат да бъдат хванати.

След убийството на бившата барета прохода Петрохан беше блокиран. Вероятно униформените са очаквали извършителят на поръчката да се е запътил към Румъния.

Не е изключено съоснователят на „Лев инс” да е гръмнат заради стара неплатена сметка към чужденци. Смятал е, че ще му се размине, след като 8 години не е получавал заплахи за живота си. Трактора бил много спокоен за живота си и демонстрирал невероятно самочувствие в последните месеци, казват хора от обкръжението му.

Бившата барета и някогашен съветник в ДАНС бе застрелян на 16 август по време на редовната си разходка над Драгалевци, която правел всяка сряда с придружаваща го жена по един и същи маршрут. Петров е бил с трима души охрана, но те не са успели да реагират. Заедно с убития се е разхождала жената, която беше ранена. В близост до мястото на покушението са били двама украински туристи, които са чули стрелбата, но не са видели извършителя. Те са помогнали на ранената жена да подаде сигнал.

Две денонощия след смъртта му аутопсията на Петров е приключила. Той е убит с два куршума – един в главата и един в тялото. Това е трети атентат срещу бившата барета. Предишното покушение беше на 29 октомври 2015 г. Тогава срещу автомобила му беше стреляно с гранатомет. Бронираната кола понесе сериозни щети, близо до дома му в кв. „Кръстова вада“.

Първото покушение срещу Алексей Петров беше на 15 август 2002 г. Тогава той беше прострелян в гърдите и крака с автомат в района на басейна „Спартак“. Нападателят така и не стана известен. Сред версиите за покушението бяха разчистване на сметки при преразпределението на охранителния и застрахователния бизнес.