Акция „Бяло“: Иззети са над 10 000 дози дрога, гора от марихуана…

Операция „Бяло” продължава в цялата страна. До момента са иззети над 10 000 дози дрога. Това коментира по време на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Това са, вероятно, и над 10 000 дрогирани шофьори, които са потенциални убийци по пътищата. Това трябва да спре тук и сега, затова сме заедно с МВР. Защото институциите трябва да предприемат единни и конкретни мерки. Това беше и причината главният прокурор да разпореди на административните ръководители да активизират действията по образуваните досъдебни производства за притежание и разпространение на наркотични вещества“, каза Милева.

Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици, претърсени са над 300 адреса като цифрите непрекъснато се увеличават и анализират, тъй като работата продължава и акцията не е приключила.

От прокуратурата и МВР коментираха още, че резултатите от акцията срещу наркоразпространението у нас са надхвърлили очакванията им. „Борбата с наркоразпространението е приоритет за МВР и това ще продължи да бъде така. Активните действия по разчистване на училищата и наркосборищата ще продължи да бъде наша задача и се вижда, че когато това се прави със съвместни усилия с прокуратурата, резултатите са добри. Надявам се, че това ще продължи и ще бъдем ефективни срещу този бич на обществото“, посочи главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Директорът на ГД „Национална полиция“ Атанас Илков коментира, че близо две трети от задържаните са били арестувани и преди.