Адв. Марковски: Няма риск Васил Божков да се укрие

Няма риск в бъдеще Васил Божков да се укрие. Такова мнение изрази в „Тази сутрин“ адвокат Димитър Марковски.

„Самият факт на неговото завръщане означава, че очевидно има намерение да участва в процеса на събиране на доказателства. Моментът на неговото завръщане според мен е подбран внимателно и не е решил просто така да се качи на самолета“, смята той.

На въпрос възможно ли е Васил Божков да бъде освободен срещу парична гаранция адвокат Марковски заяви, че е „абсолютно възможен сценарий“ да му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.

„Лично на мен мотивите на Софийския градски съд ми се струват малко особени. Съдът е приел, че има риск г-н Божков да се укрие от органите на разследването, което според мен не отговаря на тази фактология, която всички видяхме“, посочи още Димитър Марковски.

Според него на този етап от хода на наказателното дело срещу Васил Божков трудно може да се говори за някаква договорка.

„Ако следим процесуалното поведение на прокуратурата, виждате, че тя не дава заявка да има някакво снизходително отношение спрямо образуването срещу него наказателно дело“, каза Марковски.

„Тези „сделки“, които ги дават по американските филми, от наша гледна точка са абсолютно невъзможни. Пак ще повторя – на този етап не се вижда някакво специално отношение на прокуратурата по отношение на Васил Божков, което да навява за евентуална сделка или за облекчаване на неговото положение“, на мнение е адвокат Марковски.